4 gulerødder
1 persillerod
2 løg
2 fed hvidløg
1 aubergine
1 rød peberfrugt
1 dl persille
1 tsk oregano eller timian
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatpure
1 hønse bouillonterning+3 dl vand
2 tsk salt
lidt peber
6 fuldkorns lasagneplade
Bechamelsauce
2 spsk olie
2 spsk mel
5 dl mælk
1/4 revet muskatnød
1/2 tsk salt
lidt frisk kværnet peber
Sådan gør du:
- Pil og skær løget i skiver eller tern
- Skræl gulerødderne og persilleroden
- Riv gulerødderne og persilleroden
- Tag kernerne ud af peberfrugten og skær den i tern
- Skær auberginen i tynde skiver -ca 2 mm
- Varm en gryde op
- Brun kødet
- Kom løg, peberfrugt og rodfrugter i og lad det stege i ca 5 min
- Tilsæt presset hvidløg, hakkede tomater, puré, vand og bouillonterning og lad det simre ca 15 - lav bechamelsaucen imens
- Smag til med krydderier og persille
Sådan gør du:
- Kom olie og mel i en gryde og varm det op under omrøring
- Tilsæt mælken lidt ad gangen fortsæt med at røre i saucen
- Tilsæt salt og muskatnød
- Kom et lag augerginer i bunden
- Kom et lag kød på og lid bechamelsauce på
- Kom lasagneplader på
- Derefter kød, bechamelsauce, auberginer
- Fortsæt med dette og afslut med auberginer
- Dryp lidt olie på auberginerne
- Bag den ca 30 min ved 200 grader
- Lad den hvile i 15 min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: