mandag den 6. februar 2012

Fuldkorns lasagne med grøntsager

500 g hakket oksekød - hak det gerne selv, det smager så meget bedre
4 gulerødder
1 persillerod
2 løg
2 fed hvidløg
1 aubergine
1 rød peberfrugt
1 dl persille
1 tsk oregano eller timian
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatpure
1 hønse bouillonterning+3 dl vand
2 tsk salt
lidt peber
6 fuldkorns lasagneplade

Bechamelsauce
2 spsk olie
2 spsk mel
5 dl mælk
1/4 revet muskatnød
1/2 tsk salt
lidt frisk kværnet peber


Sådan gør du:
  1. Pil og skær løget i skiver eller tern
  2. Skræl gulerødderne og persilleroden
  3. Riv gulerødderne og persilleroden
  4. Tag kernerne ud af peberfrugten og skær den i tern
  5. Skær auberginen i tynde skiver -ca 2 mm
  6. Varm en gryde op
  7. Brun kødet
  8. Kom løg, peberfrugt og rodfrugter i og lad det stege i ca 5 min
  9. Tilsæt presset hvidløg, hakkede tomater, puré, vand og bouillonterning og lad det simre ca 15 - lav bechamelsaucen imens
  10. Smag til med krydderier og persille
Bechamelsauce
Sådan gør du:
  1. Kom olie og mel i en gryde og varm det op under omrøring
  2. Tilsæt mælken lidt ad gangen fortsæt med at røre i saucen
  3. Tilsæt salt og muskatnød
Lav lasagnen
  1. Kom et lag augerginer i bunden
  2. Kom et lag kød på og lid bechamelsauce på
  3. Kom lasagneplader på
  4. Derefter kød, bechamelsauce, auberginer
  5. Fortsæt med dette og afslut med auberginer
  6. Dryp lidt olie på auberginerne
  7. Bag den ca 30 min ved 200 grader
  8. Lad den hvile i 15 min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: