150 g smør
2 dl mælk
50 g gær
6 dl mel
¼ tsk salt
2 spsk sukker
1 æg
Creme:
1 æg
3 spsk Sukker
1 spsk maizena
1 dl mælk
1 dl fløde
1 vanillestang
Glasur
2 dl flormelis
3 spsk kakao
1-2 spsk vand
Sådan gør du:
1) Smelt smør og hæld mælk i
2) Smuldr gæren i en skål og tilsæt mælk og smør – rør gæren ud
3) Tilsæt resten af ingredienserne
4) Ælt dejen 100 gange
5) Lad den hæve i 15 min
6) Skrab kornene ud af vaniljestangen
7) Lav cremen: Bland æg, sukker, maizena, mælk, fløde og vaniljekorn og stang sammen til cremen i en kasserolle, og lad den småkoge, til den tykner.
8) Tag cremen af blusset, og lad den køle af
9) Rul dejen ud til en firkant og del den i 12 stykker
10) Kom creme på og fold dem sammen
11) Bag dem i 12 min ved 200 grader
Velkommen til min madblog. Her lægger jeg de opskrifter ud som jeg elsker at lave - alt fra god hverdagsmad til gæstemad. Jeg tager udgangspunkt i danske råvarer og selvfølgelig bruger jeg helst kun ting der er i sæson - fordi de smager bedst og så er det en fornøjelse at spise varieret året igennem. Jeg håber meget, at andre vil bruge nogle af mine opskrifter og få en dejlig madoplevelse ud af det. God fornøjelse og velbekomme. Kærlig hilsen Mette Storm
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: