torsdag den 9. februar 2012

Gammeldags fastelavnsboller med creme

150 g smør
2 dl mælk
50 g gær
6 dl mel
¼ tsk salt
2 spsk sukker
1 æg
Creme:
1 æg
3 spsk Sukker
1 spsk maizena
1 dl mælk
1 dl fløde
1 vanillestang

Glasur
2 dl flormelis
3 spsk kakao
1-2 spsk vand

Sådan gør du:
1)    Smelt smør og hæld mælk i
2)    Smuldr gæren i en skål og tilsæt mælk og smør – rør gæren ud
3)    Tilsæt resten af ingredienserne
4)    Ælt dejen 100 gange
5)    Lad den hæve i 15 min
6)    Skrab kornene ud af vaniljestangen
7)    Lav cremen: Bland æg, sukker, maizena, mælk, fløde og vaniljekorn og stang  sammen til cremen i en kasserolle, og lad den småkoge, til den tykner.
8)    Tag cremen af blusset, og lad den køle af
9)    Rul dejen ud til en firkant og del den i 12 stykker
10)    Kom creme på og fold dem sammen
11)    Bag dem i 12 min ved 200 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: