torsdag den 9. februar 2012

Kalvekæber på fynsk

1. dag
2 kalvekæber - ca 500 g
skallen fra 1/2 øko citron
3 kviste timian
2 spsk groft salt
1 tsk sukker

Sådan gør du:
  1. Kom det hele i en pose eller et fad og lad det trække i køleskabet til næste dag
2. dag
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 tomater eller 2 spsk tomatpuré
3 gulerødder
1/4 selleri
en lille bakke brune champignon
1 ale no 16
2 kviste timian
4 laurbærblade
1 spsk peberkorn

Sådan gør du:
  1. Tag kødet ud af posen og tør det med noget køkkenrulle - smid posen + indhold ud
  2. Brun kødet i en gryde
  3. Skær løget i både
  4. Halver hvidløgene
  5. Når kødet er brunet tages det op og løgnen brunes
  6. Kom kødet i gryden igen
  7. Tilsæt tomater, laurbærblade, timian, hvidløg og ale no 16 og lad det simre på laveste blus i 2,5 time
  8. Skræl og skær gulerødderne og selleri i mundrette stykker
  9. Smag retten til med salt og evt sukker og eddike eller citron
  10. Tilsæt selleri og gulerødder og champignoner og lad der simre videre i 2 timer
  11. Serveres med enten kartoffelmos eller rodfrugtmos og rødbedesalat

1 kommentar:

  1. Du kan bytte Ale no 16 ud med Fynsk forår, hvis du ønsker en lettere ret.

    SvarSlet

Skriv endelig en kommentar: