2 kalvekæber - ca 500 g
skallen fra 1/2 øko citron
3 kviste timian
2 spsk groft salt
1 tsk sukker
Sådan gør du:
- Kom det hele i en pose eller et fad og lad det trække i køleskabet til næste dag
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 tomater eller 2 spsk tomatpuré
3 gulerødder
1/4 selleri
en lille bakke brune champignon
1 ale no 16
2 kviste timian
4 laurbærblade
1 spsk peberkorn
Sådan gør du:
- Tag kødet ud af posen og tør det med noget køkkenrulle - smid posen + indhold ud
- Brun kødet i en gryde
- Skær løget i både
- Halver hvidløgene
- Når kødet er brunet tages det op og løgnen brunes
- Kom kødet i gryden igen
- Tilsæt tomater, laurbærblade, timian, hvidløg og ale no 16 og lad det simre på laveste blus i 2,5 time
- Skræl og skær gulerødderne og selleri i mundrette stykker
- Smag retten til med salt og evt sukker og eddike eller citron
- Tilsæt selleri og gulerødder og champignoner og lad der simre videre i 2 timer
- Serveres med enten kartoffelmos eller rodfrugtmos og rødbedesalat
Du kan bytte Ale no 16 ud med Fynsk forår, hvis du ønsker en lettere ret.
SvarSlet