onsdag den 8. februar 2012

Grønkålssalat med andebryst

200 g hakket grønkål
1,5 rødløg
2 æbler
50 g hasselnødder
3 spsk tørrede tranebær
1 spsk flydende honning
1-2 stk andebryst alt efter størrelse ca 100 g pr næse

dressing:
1 tsk honning
1/2 dl æbleeddike
1 spsk olie
1 tsk grov sennep
1/2 tsk salt

Sådan gør du:
  1. Skær rødløget i tynde skiver
  2. Varm i spsk honning op på en pande og glaser næsten alle løgene - gem ca et halvt løg i ca 5 min drys med salt
  3. Skær æblet i tern
  4. Rist nødderne gyldne med lidt salt
  5. Vend halvdelen af grønkålen med dressingen
  6. Rids Anden i fedtet og drys med salt
  7. Steg anden med fedtsiden nedad på en varm pande i ca 10 min - vend derefter og steg det færdigt. Det er færdigt når det siver rødt kødsaft op gennem fedtsiden
  8. Tag anden af og lad den hvile
  9. Hæld fedtet fra panden og steg resten af grønkålen i ca 5 min - rør hele tiden, så det ikke bliver brunt (Hvis du ikke har nogen i mod fedt, så kan du sagtens lade noget være på panden og stege kålen i det)
  10. Vend det stegte kål med det rå kål og tilsæt tranebær, nødder, æbler, glaserede løg og rødløg sammen
  11. Skær anden i skiver og fordel den på salaten
  12. Salaten kan evt serveres med groft brød


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: