400 g hakket svine, kalve eller oksekød
1 æg
1 dl dansk vand eller bare vand
100 g selleri
100 g gulerod
1 løg
1 spsk salt
1 dl rasp
10 kværn peber
2 spsk hakket persille
1 pakke bacon
Sauce
1 spsk olie
1 spsk mel
3 dl vand
2 spsk kalvebouillon
0,5 dl fløde
1/2 spsk blåost
1 spsk ribsgele
Sådan gør du:
- Rør kødet med salt
- Riv selleri, gulerod og løg i
- Tilsæt rasp, salt, peber, danskvand og hakket persille
- Lad farsen hvile lidt
- Kom bacon omkring - jeg lægger skiverne helt tæt efter hinanden på et skærebræt og derefter lægger jeg farsen på og tager en skive ad gangen og folder sammen, så enderne på baconstykket mødes på midten
- Bag den 50 min ved 200 grader
- Hæld saucen på og bag ydeligere 5 -10 min
- Lav saucen: varm olie og mel op
- Tilsæt væsken lidt ad gangen
- Smag til med ribsgele, ost og salt og peber evt lidt eddike
- Serveres med kartofler og en syrlig salat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: