lørdag den 16. februar 2013

Guleærter med kålpølser

Suppe:
1 kylling
1 kraftben
1/2 selleri
3 gulerødder
2 porretoppe
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 potte timian
1/2 potte perslle
2 spsk peberkorn
5 laurbærblade
vand så det dækker
salt
* suppen kan erstattes af den bouillonterning og vand eller en færdig købt suppe

250 g flækærter
1 liter vand
1/2 potte timian
1 løg
1 fed hvidløg

2 porre - resten af dem hvor du brugte toppen
3 gulerødder
2 kartofler
1/2 selleri
2 persillerod

6 kålpølser
stærkt sennep

Sådan gør du:
  1.  Skræl grønsagerne og skær dem i tern
  2. Kom alle ingredienserne til suppen i en stor gryde
  3. Lad det simre 2 timer
  4. Tag kyllingen op
  5. Kog suppen ind - smag til med salt
  6. Kog flækærterne i vandet sammen med timan, løg og hvidløg samt kålpølserne i 45 min - måske skal du spæde lidt af suppen til undervejs, så det ikke brænder på
  7. Skræl og skær grønsagerne i passende tern og kog den møre i lidt suppe
  8. Tag kålpølserne op
  9.  Når ærterne er kogt skal de blendes
  10. Tilsæt grønsagerne og suppe til de blendede ærter, så det har en passende konsistens
  11. Serveres med kålpølser og sennep

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: