mandag den 11. februar 2013

Spaghetti bolognese

400 g hakket oksekød
250 g bacon
1 spsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
2 stænger bladselleri
1 dåse hakkede tomater
2 spsk tomatpure
1 dl hvidvin
1/2 hønsebouillonterning
2 spsk hakket persille

500 g spaghetti
Parmesanost

Sådan gør du:
  1.  
  2. Pil og hak løget
  3. Skræl gulerødderne og riv dem på et groft rivejern
  4. Skær bladsellerien i tynde strimler
  5. Flæk peberfrugten og tag kernerne ud, og skær den i tynde strimler
  6. Kom olie i en gryde og steg løg klare
  7. Tilsæt gulerødder, bladselleri og peberfrugt og lad det stege i 15 min ved svag varme
  8. Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind
  9. Steg bacon på en tør pande til det bliver brunt og hæld det over på noget køkkenrulle
  10. Steg kødet til det bliver brunt tilsæt derefter tomatpure 
  11. Kom kød og bacon i grønsagsblandingen og tilsæt hakkede tomater, bouillonterningen og presset hvidløg
  12. Lad det simre i 3 timer ved svag varme
  13. Smag til med salt og peber
  14. Kog 500 g spaghetti i ca 9 min
  15. Serveres med frisk revet parmesan
  16. Drys persille over inder servering


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: