1,5 liter fiske fond - gerne hjemmelavet, men den flydende fiskefonden fra Irma er bestemt udemærket, smag på dem da de kan være meget salte.
ca 1/4 fløde
1 æble
4 stykker torsk
1 tsk sukker
2 tsk salt
2 spsk smeltet smør
1 æble
2 stænger bladselleri i tynde skiver
2 spsk frisk skåret purløg
Sådan gør du
- Kom sukker og salt på torsken og lad den trække i mindst 30 min - du kan også sukker/salte den dagen før
- Kog fonden og fløden ind til en cremet konsistens ca 20 min
- Skær æblet i små tern
- Skær bladselleri i tynde skiver
- Skær purløg i små stykker
- Kom lidt smør på torsken
- Bag torsken i 8-10 min i ovnen
- Kom bladselleri, æble og purløg i skålene
- Anret torsken oven på og hæld suppen over tilsidst evt ved bordet.Skær evt torsken i mindre stykker.
- Serveres med godt brød til fx Surdejsboller
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: