onsdag den 6. februar 2013

fiskesuppe med torsk


1,5 liter fiske fond - gerne hjemmelavet, men den flydende fiskefonden fra Irma er bestemt                  udemærket, smag på dem da de kan være meget salte.
ca 1/4 fløde
1 æble
4 stykker torsk
1 tsk sukker
2 tsk salt
2 spsk smeltet smør
1 æble
2 stænger bladselleri i tynde skiver
2 spsk frisk skåret purløg

Sådan gør du
  1. Kom sukker og salt på torsken og lad den trække i mindst 30 min - du kan også sukker/salte den dagen før
  2.  Kog fonden og fløden ind til en cremet konsistens ca 20 min
  3. Skær æblet i små tern
  4. Skær bladselleri i tynde skiver
  5. Skær purløg i små stykker
  6. Kom lidt smør på torsken
  7. Bag torsken i 8-10 min i ovnen
  8. Kom bladselleri, æble og purløg i skålene
  9. Anret torsken oven på og hæld suppen over tilsidst evt ved bordet.Skær evt torsken i mindre stykker.
  10. Serveres med godt brød til fx Surdejsboller


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: