Kødboller:
500 g hakket oksekød, kalv/flæsk eller kylling ca
5 % fedt
1
løg
1
fed hvidløg
½
dl vand
1 dl havregryn
1
æg
1
tsk salt
5
kværn peber
1 revet gulerod
½
tsk oregano eller 1 spsk frisk persille
Sådan
gør du:
1) Pil
og hak løget i en blender
2)
Pres
hvidløget
3)
Kom
alle ingredienserne op i en stor skål
4)
Pisk
det godt sammen med en elpisker
5)
Lad
farsen hvile ca 30 min
Tomatsauce
1
løg
2
fed hvidløg
2
gulerødder
2
dåser hakkede tomater
1 dl vand
½
terning grøntsagsbouillon
1spsk persille
1
tsk timian
Salt
og peber
Sådan
gør du:
1)
Hak
løg og hvidløg
2)
Skræl
gulerødderne og riv dem på et råkostjern
3)
Steg
løg og hvidløg i en stor gryde
4)
Tilsæt
gulerødder, vand, hakkede tomater, bouillon, persille, timian, salt og peber
5)
Lad
det koge i 10 imens former du kødbollerne med en ske – læg dem på et skærebræt
6)
Læg
kødbollerne op i saucen og lad dem koge i 20 min ved middel varme
Pasta
1-2 liter vand
2
tsk salt
400 g pasta
Sådan
gør du:
1)
Bring
vandet i kog
2)
Tilsæt
pasta og salt
3)
Lad
det koge i 9 min
4)
Hæld
vandet fra
Tip: riv parmesan over retten og drys med hakket persille
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: