torsdag den 19. januar 2012

Kødboller i tomatsauce


Kødboller:
500 g hakket oksekød, kalv/flæsk eller kylling ca 5 % fedt
1 løg
1 fed hvidløg
½ dl vand
1 dl havregryn
1 æg
1 tsk salt
5 kværn peber
1 revet gulerod
½ tsk oregano eller 1 spsk frisk persille

Sådan gør du:
1)     Pil og hak løget i en blender
2)    Pres hvidløget
3)    Kom alle ingredienserne op i en stor skål
4)    Pisk det godt sammen med en elpisker
5)    Lad farsen hvile ca 30 min

Tomatsauce
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 dåser hakkede tomater
1 dl vand
½ terning grøntsagsbouillon
1spsk persille
1 tsk timian
Salt og peber

Sådan gør du:
1)    Hak løg og hvidløg
2)    Skræl gulerødderne og riv dem på et råkostjern
3)    Steg løg og hvidløg i en stor gryde
4)    Tilsæt gulerødder, vand, hakkede tomater, bouillon, persille, timian, salt og peber
5)    Lad det koge i 10 imens former du kødbollerne med en ske – læg dem på et skærebræt
6)    Læg kødbollerne op i saucen og lad dem koge i 20 min ved middel varme

Pasta
1-2 liter vand
2 tsk salt
400 g pasta

Sådan gør du:
1)    Bring vandet i kog
2)    Tilsæt pasta og salt
3)    Lad det koge i 9 min
4)    Hæld vandet fra

 Tip: riv parmesan over retten og drys med hakket persille

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: