søndag den 13. maj 2012

Jordbærtærte

Bund
75 g hvedemel
1 spsk sukker
25 g smør
1/2 lille æg

Sådan gør du:
  1. Smuldr smør og mel god sammen
  2. Tilsæt æg og sukker
  3. Ælt dejen godt
  4. lad den hvile i mindst 30 min i køleskabet
  5. Rul dejen ud og kom det i en form der måler ca 20 cm i diameter


Marcipanfyld:
50 g marcipan
25 g smør
30 g sukker
1/2 æg

Sådan gør du:
  1. Riv marcipanen på et rivejern
  2. Bland alle ingredienserne godt sammen
  3. Smør marcipanmassen på bunden 
  4. Bag den ved 200 grader i ca 20 min eller til den er gylden
 Creme
25 g sukker
20 g maizena
1/2 stang vanille
2,5 dl mælk
1 past æggeblomme

Sådan gør du:
  1. Bland sukker, maizena og kornene sammen med 0,5 dl mælk og pisk det godt
  2. Tilsæt derefter æggeblommen
  3. Varm 2 dl mælk og den tomme vanillestang op i en gryde
  4. Når mælken koger tilsættes de øvrige ingredienser 
  5. Lad det koge i 5-10 sekunder til det tykner
  6. Hæld cremen over i en skål og lad den køle af i køleskabet
1 bakke danske jordbær
1 spsk usaltede pistacienødder

Sådan gør du:
  1. Hak nødderne 
  2. Nip jordbærne og halver dem
  3. Kom cremen på bunden og fordel jordbærne
  4. Drys tilsidst med pistacienødder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: