torsdag den 17. maj 2012

Risotto med svampe og ramsløg

2,5 dl pasta riso eller risottorris
1 dl hvidvin
3 dl vand eller hønsefond
1 hønsefondbrik fra knorr (denne skal ikke bruges, hvis du bruger hjemmelavet hønsefond)
1 løg
4 skiver god bacon
250 g svampe fx champignoner eller kantareller - jeg brugte kantareller fra fryseren, men en pakke tørrede kan også bruges
2 spsk olie
25 g parmesanost
8 ramsløgsblade

Sådan gør du:
  1. Pil løget og skær det i tern
  2. Kom olie i en gryde
  3. Sautér løget i et pr min 
  4. Tilsæt pasta eller ris og fedt dem godt ind i olie
  5. Tilsæt hvidvin og lad det kog ind
  6. Tilsæt hønsefonen lidt ad gangen til pastaen er mør - det tager c 20 min
  7. Skær baconen i tern
  8. Steg baconpå en tør pande til den er sprød
  9. Steg svampene i lidt smør, smag til med salt
  10. Skyl og snit ramsløg i tynde strimler
  11. Kom revet parmesanost, svampe, bacon og ramsløg op til pastaen og vend det hele sammen 
  12. Smag til med salt og peber
Tip du kan erstatte ramsløg mer persille og lidt hvidløg


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: