1,5 dl koldt vand
1 dl kold mælk
1 æg
50 g gær*
500 g hvedemel
50 g sukker
1 tsk havsalt
250 g koldt smør til indrulning
Sådan gør du:
1)
Bland vand og mælk i en skål, og rør gæren ud heri.
2)
Tilsæt æg,
3)
Hvedemel samt sukker og salt tilsættes, og ælt dejen
sammen i 3–5 minutter på maskine eller i hånden til du har en fast dej.
4)
Læg dejen i køleskabet i 30 minutter.*
5)
Læg smørret mellem to stykker bagepapir, og bank det ud
med en kagerulle til en firkant på ca. er 10 x10 cm. Undgå at arbejde for meget
med smørret, da det så vil blive blødt.
6)
Tag dejen ud af
køleskabet,og tryk den ud på et meldrysset bord, så den kommer til at måle ca.
20x20 cm. Læg smørret på midten af dejen, og fold alle 4 dejsider ind over
smørret, så du får en lille firkant. Smørret skal være helt dækket Tryk
forsigtigt dejen lidt fladere, og sæt den så i køleskabet igen i ca. 30
minutter, til den er gennemkold.Eller i fryseren i 10 min, hvis det skal gå lidt hurtigere
7)
Tag dejen ud, læg den på det meldryssede bord, og rul
forsigtig dejen aflang så den bliver ca. 1 cm høj. Fold de 2 ender ind mod hinanden,
og fold 1 gang til, så du får 4 lag smør, og sæt dejen i køleskabet igen. Vent
30 minutter, gentag så den samme rulleprocedure en gang til, og sæt dejen på
køl bagefter. Lad dejen blive gennemkold – det tager ca. 30 minutter. eller 10 min i fryseren
8)
Rul den kolde dej til en aflang firkant på 60x15 cm.
9) Skær stykket i 12 trekanter. Rul hver trekant sammen til en croissant fra
den brede ende, uden at trække for meget i den, da dejen så vil sprænge.
10) Sæt
croissanterne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt
størrelse, ca. 1–2 timer.
11) Pensl
croissanterne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter.
12) Afkøl dem på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: