250 g kartofler
250 g jordskokker
3 dl hønsebouillon
1/2 dl fløde
1,5 dl mælk
4 store kammuslinger
olie til stegning
1/2 hakket fed hvidløg
salt og peber
Croutons
2 skiver daggammelt brød
olie til stegning
salt
Persillepesto
1 bundt persille
1/4 fed hvidløg
1/2 dl olie
1 spsk ristede pinjekerner
1 spsk parmesan
lidt citron
Sådan gør du:
Suppen
- Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i tern
- Kog dem i hønsebouillon og mælk i 20 min
- Blend det til en cremet suppe
- Tilsæt fløde og smag til med salt og peber
sådan gør du:
- Skær brødet i små tern
- Kom olie på en pande og steg dem sprøde og gyldne
- Drys lidt salt på
Sådan gør du:
- Blend alle ingredienserne godt
- Smag til med salt
Sådan gør du:
- Dup dem køkkenrulle så de er helt tørre
- Varm olie og hvidløg op
- Steg dem 1-2 min på hver side til de er gydne
- Drys med salt
Jomfruhummer i wonton, selleripuré og hummerbisque
8 flotte pillede jomfruhummerhaler
4 ark forårsrulledej
4 dl hummerbisque
25 g kold smør
Citronsaft
Dild
1/2 knoldselleri
1 dl piskefløde
25 g smør
Sådan gør du:
Selleripuré
- Rens og skræl sellerien, skær den i grove tern og kog den mør i ca 15 min i let saltet vand
- Hæld vandet fra og pres vande fra med en hulske eller i et viskestykke
- Lun fløden og smørret i en gryde
- Tilsæt selleri og blend det til den er glat og fin
- Smag til med salt og peber
- Læg to hale på et stykke dej
- Dypsteg dem i olie i 2 til 3 min
Torsk med sprødt og glaserede rødbeder, kapers, vaggelæg og sennepsauce
600 g torskefilet
2 meget tynde skiver toastbrød
1 bage kartoffel
1 fed hvidløg
salt og peber
2 rødbeder
1 spsk honning
8 store kapers
2 vaggelæg
smør
1 spsk hvedemel
1/2 dl fløde
2 dl fiskefond
1/2 tsk æbleeddike
1 tsk citronsaft
2 spsk fiskesennep
1/2 tsk dijonsennep
salt og peber
Sådan gør du:
Sennepsauce
- Smelt 1 tsk smør i en gryde
- tilsæt melet og rør godt
- Tilsæt fonen lidt ad gangen
- Tilsæt fløde, citronsaft og salt og peber
- afslut med sennep - de må ikke koge efter sennepen er tilsat
- Skræl rødbederne og kog dem i 5 min i let saltet vand
- Skær dem i små tern
- Kom honning på panden og lad det varme op
- Kom et klat smør ved og lad det bruse op
- Tilsæt rødbederne og glasser dem i 3 min tag dem af varmen
- Drys med salt
- Skær torsken i 4 lige store stykker - tag halestykket fra og salt det og bag det i 5 min ved 150 grader. Kog kartoflen til mos vend mosen med det bagte torsk, hvidløg og salt og peber
- Fordel mosen på de 4 stykker torsk og læg et stykke toast oven på og steg det i smør med toastsiden nedad til brødet er gyldent. Vend det og steg det i 5 min på kødsiden
Anret Fisken på midten og 4 tern rødbede, 2 kapersbær, 1/2 vaggelæg og dryppe sauce rundt om
Mont D´Or med æblekompot og brødchips
1 Mont D´Or
2 æbler fx elstar
50 g sukker
1 sang vanille
Citronsaft
4 skiver toast
1 dl oliven olie
Kørvel
Sådan gør du:
- Skræl æblerne og fjern kernehus
- Kog dem i en gryde med sukker, en smugle vand til de er møre
- Smag til med kornene fra vanillestangen og citronsaft
- køl det af
- Fyld et glas halvt op med æblekompot
- Fyld resten af glasset med med ost
- Varm det i ovnen ved 100 grader i 5 min
- Skær toasten i stave og vend dem i olie
- Steg dem i ovnen ved 180 grader i 5 min pynt med kørvel
Sådan gør du:
Kys
1,5 past æggehvider
75 g sukker
2 dråber eddike
- Pisk æggehvider stive
- Tilsæt halvdelen af sukkeret og eddiken og pisk i 5 min
- Rør resten af sukkeret i med hånden
- Kom det i en sprøjtepose og sæt meget små toppe på en plade
- Tør dem natten over i ovnen ved 50 grader
Lakridsskum
75 g sukker
2 spskl vand
30 g past. æggehvider
1 tsk lakrispulver fra Johan Bülow
- Æggehviderne piskes let
- Sukker og vand koges i en gryde i 2 min
- Kom sukkermassen langsomt i, imens du pisker – pisk massen i ca 5 min
- Tilsæt lakridpulver
Hvid chokolade mousse
3 dl fløde
1 dl sødmælk
1 spsk sukker
1 æggeblomme
kornene fra 2 stænger vanille
3 blade husblas
200g hvid chokolade
- Hak chokoladen fint
- Udblød husblassen i koldt vand
- Pisk fløden let
- Kom halvdelen af det i en gryde sammen med mælken, sukker, vanillekornene og æggeblommen og pisk det konstant under opvarmning til ca 85 grader - brug et sukker termometer
- Tilsæt den udblødte husblas og chokoladen
- Lad det køle ned til 40 grader
- Tilsæt resten af fløden
- Kom det i en sprøjtepose og læg det på køl
- Smelt 100 g hvid chokolade over et vandbad
- Kom chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt 8 grene ud på et stykke bagepapir
- Pynt med hakkede hasselnødder og frysetørrede hindbær
- Stil dem på køl
Anret på en stor tallerken -sprøjt chokolademousse ud lidt væk fra midten, sprøjt meget små toppe af lakridskum ud rundt omkring, drys lidt kys ud, dryp lakridssirup ud over afslut med 2 chokolade grene
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: