1 løg
1 fed hvid løg
1 knsp revet muskatnød
1 knsp allehånde
8 g salt
10 kværn sort peber
1-2 dl bouillon
2 spsk rasp
Svinetarme ca 1 m
Sådan gør du:
- Hak kødet groft på en køkhakker
- Hak til sidste løget igennem
- Rør kød og løg sammen med krydderier, rasp, bouillon og presset hvidløg
- Lad farsen hvile gerne til næste dag
- Udblød tarmene i kold vand
- Kom farsen i tarmene enten med et pølsehorn eller med en sprøjtepose
- Kog en liter vand op med 1 tsk eddike tag det af varmen og lig pølsen i vandet i 30 min
- Steg pølsen i smør så den bliver brun på begge sider
- Eller glassér den - varm 2 dl sukker på en pande til det smelter, tilsæt derefter 30 g smør og lad det smelte. Steg pølsen på hver side til den er gyldenbrun på begge side - dette serveres med æblemos
5 madæbler
1 dl vand
Sådan gør du:
- Skræl og fjern kernehuset fra æblerne
- Skær dem i tern
- Kom vand og æbler i en gryde og kog det til mørt
- Smag til med salt og sukker - den skal være lidt syrlig
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: