søndag den 18. december 2011

Julemedister

500 g nakkefilet
1 løg
1 fed hvid løg
1 knsp revet muskatnød
1 knsp allehånde
8 g salt
10 kværn sort peber
1-2 dl bouillon
2 spsk rasp
Svinetarme ca 1 m

Sådan gør du:
  1. Hak kødet groft på en køkhakker
  2. Hak til sidste løget igennem 
  3. Rør kød og løg sammen med krydderier, rasp, bouillon og presset hvidløg
  4. Lad farsen hvile gerne til næste dag
  5. Udblød tarmene i kold vand
  6. Kom farsen i tarmene enten med et pølsehorn eller med en sprøjtepose
  7. Kog en liter vand op med 1 tsk eddike tag det af varmen og lig pølsen i vandet i 30 min
  8. Steg pølsen i smør så den bliver brun på begge sider
  9. Eller glassér den  - varm 2 dl sukker på en pande til det smelter, tilsæt derefter 30 g smør og lad det smelte. Steg pølsen på hver side til den er gyldenbrun på begge side - dette serveres med æblemos
Æblemos
5 madæbler
1 dl vand

Sådan gør du:
  1. Skræl og fjern kernehuset fra æblerne 
  2. Skær dem i tern
  3. Kom vand og æbler i en gryde og kog det til mørt
  4. Smag til med salt og sukker - den skal være lidt syrlig

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: