500
g hvedemel
100
g smør
100 g sukker
1
æg
2,5
dl mælk
75
g gær
Skallen
fra 1-2 øko citroner
1,5 tsk kardemomme
1,5 tsk kardemomme
1
tsk vanillesukker eller en vanillestang
500
g palmin
Sådan
gør du:
1)
Riv
det gule af citronen – det hvide er bittert
2)
Smelt
smørret
3)
Lun
mælken i en gryde
4)
Smuldr
gæren i en skål, tilsæt mælken og opløs gæren
5)
Tilsæt
resten af ingredienserne og ælt det godt sammen
6)
Lad
dejen hæve i ca 30 min eller til den er dobbelt så stor
7)
Rul
dejen ud i 5 mm tykkelse
8)
Skær
dejen ud i ruder (ligesom i kortspillet) og skær et snit i midten af hver
klejne
9)
Varm
palminen op til 180 grader – tjek det ved at læg en lille dejklump i gryden og
når det bruser om dejen er palminen varm nok
10)
Kog
klejnerne til de er gyldne – vend dem med en hulske undervejs
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: