torsdag den 8. december 2011

Store gær klejner


500 g hvedemel
100 g smør
100 g sukker
1 æg
2,5 dl mælk
75 g gær
Skallen fra 1-2 øko citroner
1,5 tsk kardemomme
1 tsk vanillesukker eller en vanillestang
500 g palmin

Sådan gør du:
1)    Riv det gule af citronen – det hvide er bittert
2)    Smelt smørret
3)    Lun mælken i en gryde
4)    Smuldr gæren i en skål, tilsæt mælken og opløs gæren
5)    Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det godt sammen
6)    Lad dejen hæve i ca 30 min eller til den er dobbelt så stor
7)    Rul dejen ud i 5 mm tykkelse
8)    Skær dejen ud i ruder (ligesom i kortspillet) og skær et snit i midten af hver klejne
9)    Varm palminen op til 180 grader – tjek det ved at læg en lille dejklump i gryden og når det bruser om dejen er palminen varm nok
10) Kog klejnerne til de er gyldne – vend dem med en hulske undervejs
11) Tag dem op og lad dem køle af på fedtsugende papir 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: