søndag den 7. oktober 2012

Kvæde/æble gelé

6 kvæder eller ca 400 g
1 stort gråsten æble ca 150 g
Vand til at dække frugterne med
ca 4 dl sukker
1 vanillestang

Sådan gør du:
  1. Kom æblet og kvæder i en gryde med vandet og lad det simre til de er møre skinnet er flækket
  2. Lad vandet koge ind til det 1/4 
  3. Kom derefter frugt og det indkogte vand i et klæde i en si og stil det over en skål i ca 24 timer til det er helt dryppet af
  4. Kog det derefter op og til sæt vaillekorn og stang samt sukker og lad det koge ca 20 min
  5. Lav gelé prøven ved at komme lidt på en ske og lad det køle af, hvis det stivner er det ok ellers skal det koge lidt mere
  6. Kom det på atamon skyllede glas
  7. Brug det til ost, gryderetter eller på brød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: