søndag den 21. oktober 2012

Små efterårskager med æble

De færdige efterårskager
Dejen
100 g smør
100 g sukker
1 kornene fra en stang vanille
1 æg
100 g mel
1/2 tsk bagepulver

Fyld
1 æble
1 stang vanile
1 spsk kvædemarmelade eller æblegelé

Pynt
100 g æggehvider
85 g flormelis

Sådan gør du:
  1. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud - gem stangen til fyldet
  2. Pisk smør, vanillekorn og sukker sammen i en røremaskine eller med en elpisker
  3. Kom ægget i
  4. Sigt mel og bagepulver i og vend det sammen med en dejskraber
  5. Kom dejen i en sprøjtepose og fordel dejen i 15 små forme
  6. Bag dem ved 180 grader i 14 min
  7. Lad dem køle af
  8. Skræl æblet og fjern kernehuset
  9. Skær det i små tern og kog det med vanillestangen og lidt vand
  10. Smag til med lidt sukker ca 1 tsk
  11. Pisk æggehviderne lidt 
  12. Tilsæt derefter flormelis og pisk det ca 10 min til det er stift og sejt
  13. Kom marengsen i en strøjtepose med en tyl
  14. Kom lid marmelade på hver kage og derefter lidt æblekompot
  15. Kom marengs på 
  16. Brænd den gylden med en brænder
Lige  inden kagerne bliver sat i ovnen




Kagerne med marmelade og æblekompot

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: