søndag den 14. oktober 2012

Simresvin med Albani 1859 og æbler

800 g nakkefilet
2 spsk salt
1 spsk
2 spsk peberkorn
4 laurbærblade
1 spsk røger paprika
1 fed hvidløg

Lidt olie til når det løg og kød skal brunes af
3 løg
1 bakke champignonger
2 dl æblemost
1 æble
1/2 1859 fra albani
1 tsk salt
Peber

Sådan gør du:
  1. Dagen før kommer du nakkefilet, der er skåret i grove tern, salt, peberkorn, sukker, laurbærblade, røget paprika og hvidløg i en pose og lader det trække til næste dag i køleskabet
  2. Pil løgene og skær dem i både
  3. Brun kødet på en pande
  4. Brun løgene i gryden
  5. Kom kød, løg, æbler, øl og æblemost en jern gryde
  6. Lad det simre i 4 timer på komfuret eller stil det i ovenen ved 80 grader i 10-12 timer - du kan sætte det i ovnen om morgenen og så er der aftensmad, når du kommer hjem fra arbejde.
  7. Kom halve champignoner i og lad det koge 1 time - hvis kødet falder meget hinanden, så kan du tage det op med en hulske og koge saucen ind sammen med champignonerne og tilsætte kødet inden det skal serveres
  8. Smag til med salt og peber
  9. Serveres med kålirabimos* eller kartoffelmos

*Kålirabimos
1 Kålirabi
500 g kartofler
25 g smør
1-2 dl mælk
1 spsk salt
Peber

Sådan gør du:
  1. Skæl kålirabi og kartofler
  2. Skær dem i tern og kog det i ca 30 min
  3. Hæld vandet fra og pisk det sammen med smør og mælk
  4. Smag til med salt og peber














Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: