2 spsk salt
1 spsk
2 spsk peberkorn
4 laurbærblade
1 spsk røger paprika
1 fed hvidløg
Lidt olie til når det løg og kød skal brunes af
3 løg
1 bakke champignonger
2 dl æblemost
1 æble
1/2 1859 fra albani
1 tsk salt
Peber
Sådan gør du:
- Dagen før kommer du nakkefilet, der er skåret i grove tern, salt, peberkorn, sukker, laurbærblade, røget paprika og hvidløg i en pose og lader det trække til næste dag i køleskabet
- Pil løgene og skær dem i både
- Brun kødet på en pande
- Brun løgene i gryden
- Kom kød, løg, æbler, øl og æblemost en jern gryde
- Lad det simre i 4 timer på komfuret eller stil det i ovenen ved 80 grader i 10-12 timer - du kan sætte det i ovnen om morgenen og så er der aftensmad, når du kommer hjem fra arbejde.
- Kom halve champignoner i og lad det koge 1 time - hvis kødet falder meget hinanden, så kan du tage det op med en hulske og koge saucen ind sammen med champignonerne og tilsætte kødet inden det skal serveres
- Smag til med salt og peber
- Serveres med kålirabimos* eller kartoffelmos
*Kålirabimos
1 Kålirabi
500 g kartofler
25 g smør
1-2 dl mælk
1 spsk salt
Peber
Sådan gør du:
- Skæl kålirabi og kartofler
- Skær dem i tern og kog det i ca 30 min
- Hæld vandet fra og pisk det sammen med smør og mælk
- Smag til med salt og peber
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: