fredag den 26. oktober 2012

Nakke i hvidvin - til mange på den nemme måde

2,5 kg nakkefilet
4 løg
3 fed hvidløg
2 æbler
6 dk hvidvin
6 laurbærblade
2 spsk peberkorn
3 spsk salt
1 spsk sukker
2 spsk røget paprika - kan undlades
1/2 potte timian

Sådan gør du:
  1. Aftenen før:kom salt, sukker og røget paprika på kødet og lad det trække mindst 1 time. Brun kødet af på en pande og derefter løg. Kog panden af med 2 dl hvidvin. Kom det hele i køleskabet
  2. Næste morgen: Kom det hele samt resten af ingredienserne i en eller to jerngryder og sæt det i ovnen ved 80 grader til du skal spise - altså 10-12 timer efter
  3. Tag det ud og smag det til med salt, eddike, sukker og peber
  4. Serveres med ris, pasta, risotto, en syrlig salat eller brød


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: