3 æbler
100 g svesker
2 spsk salt til anden
4 laurbærblade
1 spsk peberkorn
2 gulerødder
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 enebær - kan undlades
1/2 liter vand eller rød/hvidvin
1 tsk salt
1 dl fløde
2 spsk ribsgelé
lidt kulør
Peber
Sådan gør du:
- Fjerne kernehuset fra æblerne og skær dem i både
- Vask gulerødderne og skær dem i grove skiver
- Pil løgene og skær dem i både
- Klip vingespidserne af
- Skær fedt flommerne af - de sidder ved halsen
- Tag posen med indmad ud af anden
- Drys den med salt inden i og fyld den med æbler og svesker
- Gnid dem med groft salt
- Læg den med brystet ned ad på en rist og stil en bradepande under
- Sæt den i ovnen i 8 timer på 60 grader og derefter 3 timer ved 150 grader i 3 timer vend den med brystet op ad de sidste to timer
- Varm en gryde op og brun vingespidser og indmad, så det er brunt på alle sider pas på det ikke brander på.
- Tilsæt vand eller vin, laurbærblade, gulerødder, hvidløg, løg, peberkorn, salt og enebær og lad det små koge imens anden er i ovnen
- Hvis anden ikke er sprød når tiden er gået kan du give den 10 ved 250 grader
- Lav saucen: Si fonden fra og tilsæt lidt af fedtet fra bradepanden ca 1/2 dl og fløde og ribsgelé og lad den simre lidt - er saucen for tynd, så jævn den med 2 spsk mel og 1/2 dl koldt vand der er rørt fri for klumper
- Smag saucen til med salt og peber
- Skær anden ud - start med at skære lårene af, derefter brystet start ved brystbenet på midten og følg det - så skærer du brystet perfekt af, skær derefter vingerne af
- Serveres med sauce, kogte kartofler, grønkålsalat eller rødkål
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: