søndag den 13. november 2011

Langtidsstegt and

And ca 3000 g
3 æbler
100 g svesker
2 spsk salt til anden
4 laurbærblade
1 spsk peberkorn
2 gulerødder
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 enebær - kan undlades
1/2 liter vand eller rød/hvidvin
1 tsk salt
1 dl fløde
2 spsk ribsgelé
lidt kulør
Peber

Sådan gør du:
  1. Fjerne kernehuset fra æblerne og skær dem i både
  2. Vask gulerødderne og skær dem i grove skiver
  3. Pil løgene og skær dem i både
  4. Klip vingespidserne af
  5. Skær fedt flommerne af - de sidder ved halsen
  6. Tag posen med indmad ud af anden
  7. Drys den med salt inden i og fyld den med æbler og svesker
  8. Gnid dem med groft salt
  9. Læg den med brystet ned ad på en rist og stil en bradepande under
  10. Sæt den i ovnen i 8 timer på 60 grader og derefter 3 timer ved 150 grader i 3 timer vend den med brystet op ad de sidste to timer
  11. Varm en gryde op og brun vingespidser og indmad, så det er brunt på alle sider pas på det ikke brander på.
  12. Tilsæt vand eller vin, laurbærblade, gulerødder, hvidløg, løg, peberkorn, salt og enebær og lad det små koge imens anden er i ovnen
  13. Hvis anden ikke er sprød når tiden er  gået kan du give den 10 ved 250 grader
  14. Lav saucen: Si fonden fra og tilsæt lidt af fedtet fra bradepanden ca 1/2 dl og fløde og ribsgelé og lad den simre lidt - er saucen for tynd, så jævn den med 2 spsk mel og 1/2 dl koldt vand der er rørt fri for klumper
  15. Smag saucen til med salt og peber
  16. Skær anden ud - start med at skære lårene af, derefter brystet start ved brystbenet på midten og følg det - så skærer du brystet perfekt af, skær derefter vingerne af
  17. Serveres med sauce, kogte kartofler, grønkålsalat eller rødkål

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: