søndag den 13. november 2011

Lækker simre gryde med hvidkål og oksekød

500 g oksebov eller lign.
1 bananskalotteløg eller 2 alm løg
1 fed hvidløg
2 laurbærblade
1/2 hvidkålshoved
3 gulerødder
3kartofler
1 spsk olie
3 tsk flage salt
10 kværn peber
1 tsk timian eller en kvist
1 spsk sukker
1 spsk æble eddike
1 dl persille

Sådan gør du:
  1. Skær kødet i tern
  2. Pil løget og skær det i små både
  3. Snit kålen
  4. Skræl og skær gulerødderne i tern
  5. Skræl og skær kartoflerne i tern
  6. Kom lidt olie i en jerngryde, der kan tåle at komme i ovnen
  7. Brun kødet
  8. Tilsæt løg, timian og kål og det steg med i 5 min
  9. Kom gulerødder og kartofler i gryden
  10. Kom salt, peber og laurbærblade og hvidløg i
  11. Stil det i ovnen ved 100 grader i 4 timer
  12. Tag den ud og smag den til med eddike og salt og peber
  13. Hak persillen og drys den over retten
  14. Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: