25 g smør
1 spsk fløde
1 tsk salt
1 skalotteløg
1 dl persille
Dressing
1 tsk honning
1 spsk æbleeddike
1/2 dl oliven olie eller rapsolie
1/4 tsk salt
Sådan gør du:
- Pil de yderste blade og rosenkålene - sorter de grimme fra - du skal ca have 2 dl blade resten af rosenkålen skærer du i skiver, kommer dem i en gryde og dækker dem med vand og tilsæter 1 tsk salt
- Kog rosenkålen i 2 min - endelig ikke mere fordi så bliver de bittre, og hæld vandet fra
- Blend de kogte rosenkål med smør, fløde og salt
- Skær løget i små tern
- Hak persillen
- Bland ingredienserne til dressingen sammen
- Kom rosenkålspuréen op i en skål, kom rosenkålsbladene, det hakket løg, dressingen og persillen på
- Den kan serveres varm, lun og kold, men den skal spises samme dag - de bliver kedelig dagen efter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: