søndag den 13. november 2011

Rosenkålssalat som alle kan li´

500 g rosenkål
25 g smør
1 spsk fløde
1 tsk salt
1 skalotteløg
1 dl persille

Dressing
1 tsk honning
1 spsk æbleeddike
1/2 dl oliven olie eller rapsolie
1/4 tsk salt

Sådan gør du:
  1. Pil de yderste blade og rosenkålene - sorter de grimme fra - du skal ca have 2 dl blade resten af rosenkålen skærer du i skiver, kommer dem i en gryde og dækker dem med vand og tilsæter 1 tsk salt
  2. Kog rosenkålen i 2 min  - endelig ikke mere fordi så bliver de bittre, og hæld vandet fra
  3. Blend de kogte rosenkål med smør, fløde og salt
  4. Skær løget i små tern
  5. Hak persillen
  6. Bland ingredienserne til dressingen sammen
  7. Kom rosenkålspuréen op i en skål, kom rosenkålsbladene, det hakket løg, dressingen og persillen på
  8. Den kan serveres varm, lun og kold, men den skal spises samme dag - de bliver kedelig dagen efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: