lørdag den 26. november 2011

Perlebyg salat med bladselleri og æbler

2 dl perlebyg, - rug eller spelt
vand og en hønsebouillonterning til kogning af kornene

2 stænger bladselleri
1 æble
50 hassel - eller valnødder
100 g vesterhavsost fra Thise eller en anden tør ost
2 spsk olie
2 spsk æbleeddike
1 tsk dijonsennep
1 tsk flydende honning
1/2 tsk salt
lidt peber
1dl hakket persille

Sådan gør du:
  1. Kom kornene i en gryde og dæk dem med vand, tilsæt en bouillonterning og kog dem i 20 min
  2. Lad kornene køle af
  3. Rist nødderne gyldne i ovnen eller på en pande
  4. Skær bladselleri i tynde skiver
  5. Tag kerne huset ud og skær æblet i tern
  6. Skær osten i tern
  7. Bland eddike, sennep, honningsalt, peber og olie sammen i en lille skål og hæld det over kornene
  8. Tilsæt bladselleri og æble
  9. Pynt med nødder og hakket persille

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: