4
store fed hvidløg
5cm frisk ingefær rod
2, 5 dl æbleeddike
800 gr. sukker
frø fra 6 sort kardemomme kapsler
2 tsk. sennepsfrø
1/2 tsk sorte peberkorn
1/2 tsk nelliker
500g faste æbler, skrællet og revet eller skåret i tynde lange strimler
2 tsk stødt rød chili
2 tsk salt
5cm frisk ingefær rod
2, 5 dl æbleeddike
800 gr. sukker
frø fra 6 sort kardemomme kapsler
2 tsk. sennepsfrø
1/2 tsk sorte peberkorn
1/2 tsk nelliker
500g faste æbler, skrællet og revet eller skåret i tynde lange strimler
2 tsk stødt rød chili
2 tsk salt
1) Blend hvidløg, ingefær og 45 ml
af vineddike til en pasta i en blender eller foodprocessor.
2) Varm det resterende vineddike i
en tykbundet gryde over medium varme.
3) Tilsæt sukker og kog indtil
sukkeret er opløst. fjern så meget af skummet på overfladen, som muligt
4) Knus / mal kardemomme frø,
peberkorn og nelliker og tilføj dem i gryden med de øvrige ingredienser og
bring i kog.
5) Tilsæt sennepsfrø.
6) Reducer varmen til lav og kog
det hele udækket, indtil æblerne er møre og chutney er tyk.
7) Lad dem afkøle tildækket og
hæld det derefter på helt rene glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: