7 dl koldt vand
2 spsk groft salt
1 spsk honning
3 dl 5-korns blanding
3 dl havregryn
6 dl grovmel - spelt, hvedemel med fuldkorn* (fra fx Søris, de 5 gårde, Saltå kvarn eller aurion)
2 dl hvedemel
olie til pensling - så bliver de ekstra sprøde
Sådan gør du:
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt salt, honning, korn og havregryn
- Tilsæt grovmel og hvedemel
- Ælt det 20 min på en røremaskine eller i hånden så længe du kan
- Lad dejen hæve i køleskabet mindst 12 timer
- Tænd ovnen på 250 grader
- Form ca 20 boller med to spiseskeer og sæt dem på 2 plader
- Pensel dem med olie
- Bag dem i 5 min ved 250 og derefter på 225 og bage dem 15 min mere eller til de er gyldne
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: