fredag den 28. oktober 2011

Langtidshævede grovboller

15 g gær
7 dl koldt vand
2 spsk groft salt
1 spsk honning
3 dl 5-korns blanding
3 dl havregryn
6 dl grovmel - spelt, hvedemel med fuldkorn* (fra fx Søris, de 5 gårde, Saltå kvarn eller aurion)
2 dl hvedemel
olie til pensling - så bliver de ekstra sprøde

Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt salt, honning, korn og havregryn
  3. Tilsæt grovmel og hvedemel
  4. Ælt det 20 min på en røremaskine eller i hånden så længe du kan 
  5. Lad dejen hæve i køleskabet mindst 12 timer
  6. Tænd ovnen på 250 grader
  7. Form ca 20 boller med to spiseskeer og sæt dem på 2 plader
  8. Pensel dem med olie
  9. Bag dem i 5 min ved 250 og  derefter på 225 og bage dem 15 min mere eller til de er gyldne 
*Det er vigtigt for hæveevnen, at det ikke er fuldkornshvedemel.

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar

    Skriv endelig en kommentar: