tirsdag den 25. oktober 2011

Coq au vin

1 stor kylling - gerne en hane kylling
3 løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
1 persillerod
1 bakke champignoner
150 g bacon
1-2 liter rødvin
1 rosmaringren
1 spsk peberkorn
2 laurbærblade
1 bundt persille
lidt olie
2 tsk salt

Sådan gør du:
  1. Skær kyllingen ude i 8 stykker - lad kødet sidde på benene
  2. Pil løgene og skær dem i små både
  3. Skræl gulerødderne og persilleroden og skær dem i tern
  4. Hak hvidløget
  5. Rens champignonerne
  6. Brun kødet i lidt olie og tag dem op
  7. Sautér løget i fedtstoffet i gryden
  8. Tilsæt bacon lad det stege et par min
  9. Tilsæt kødet, gulerødder, persillerod, rosmarin, peberkorn, laurbærblade, hvidløg, salt og rødvin og lad det simre i 35 min.
  10. Kom svampene i og lad det simre i ydelige 30 min
  11. Smag til med salt og peber
  12. Drys hakket persille over
  13. Serveres med groft brød, kartoffelmos eller salat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: