Fars
500 g svine/kalvekød
2 dl havregryn
2 æg
1 løg
1 tsk salt
Peber
Sådan gør
du:
1) Pil løget og riv det på et råkostjern
2) Slå æggene ud i en lille skål
3) Kom kød, havregryn, æg, løg, salt og
peber op i en stor skål og rør det godt sammen med en elpisker.
4) Lad farsen hvile i 15 min
5) Sæt en gryde over med 1 ½ liter vand,
1 spsk salt, 10 peberkorn, 2 laurbærblade og bring vandet i kog
6) Form boller med en ske og læg dem i
det kogende vand
7) Lad bollerne simre i ca 6 min eller
indtil de flyder op til overfladen
8) Læg dem på en tallerken
Sauce til boller i karry med et twist
1 spsk olie
1 løg
2 fed
hvidløg
1 gulerod
1 æble
1 porre
5 spsk karry
3 dl suppe fra bollerne
1 dåse
kokosmælk
½ tsk chili
Sådan gør
du:
1) Pil og hak løget
2) Skræl guleroden og skær den i tern
3) Del æblet og skær kernehuset væk –
skær resten i små tern
4) Pres hvidløget
5) Kom olie og karry op i en stor gryde
og rist karryen af
6) Tilsæt løg, hvidløg, porren, guleroden
og æblet og lad det stege i 2 min
7) Tilsæt suppen og lad det koge i 10
min
8) Tilsæt kokosmælken
9) Smag til
10)Tilsæt bollerne
Sauce til gammeldags boller i karry
50 g smør
5 spsk mel
1 løg
1 æble
3 spsk karry
7 dl suppe fra bollerne
Salt og
peber
Sådan gør
du:
1) Pil og hak løget
2) Del æblet og skær kernehuset væk –
skær resten i små tern
3) Smelt smørret i en stor gryde
4) Steg løget i ca 2 min – det må ikke
tage farve
5) Tilsæt karry og mel og pisk det godt
sammen
6) Tilsæt æblet og lad det stege i 1 min
7) Tilsæt 1 dl suppe og rør godt, når
det bobler igen tilsættes endnu 1
dl suppe således fortsætter du til alt suppen er brugt
8) Smag til med salt og peber
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: