fredag den 7. oktober 2011

Små blåbær muffins

Vejret er gråt og kedeligt, men det indbyder heldigvis til indendørs hygge med kage og the. Det kunne være lækre muffins med skøn hvid chokolade og saftige blåbær samt dejlig lakridthe fra det skønne "Delikatessehuset" på Gammel Kongevej. Lakridstheen er en blanding af citrongræs, mynte, lakridsrod og grønthe - den er sød og lækker.

125 g smør
75 g sukker
2 æg
50 g hvid chokolade
2 spsk mælk
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
125 g blåbær
+  24 blåbær til pynt 

Glasur
2 spsk blåbær
1 spsk revet citronskal
1 pk flødeost
8 spsk flormelis

  1. Pisk æg og sukker i 10 min med en elpisker eller i en røremaskine
  2. Smelt smørret
  3. Hak chokoladen
  4. Tilsæt chokolade, mælk og blåbær
  5. Si mel, bagepulver og vanillesukker i og vend det godt sammen
  6. Fordel dej i 12 alm forme eller 24 små forme
  7. Bag dem 8-9 for de små eller 12-15 min for de alm
  8. Lad dem køle af på en rist
  9. Lav glasuren ved at blende blåbær og citron - hæld evt saft fra
  10. Rør de blendede blåbær, flødeost og flormelis sammen - måske skal der tilsættes mere flormelis alt afhængig af hvor meget saft der er i bærerne
  11. Kom glasur på kagerne og slut af med et frisk blåbær




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: