mandag den 24. oktober 2011

Samosas med kødfyld


Dej:
600g hvedemel
2 dl  olie
2 tsk groft salt
2 dl vand

Sådan gør du:
1)   Bland mel, olie, salt og vand godt sammen
2)   Lad dejen hvile
Fyld:
250 g oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
1 revet gulerod
½ tsk spidskommen
½ tsk karry
½ tsk revet ingefær
Salt og peber

Sådan gør du:
1)   Pil og hak løget
2)   Pres hvidløget
3)   Skræl guleroden og riv den på et rivejern
4)   Kom olie i en gryde
5)   Tilsæt karry og spidskommen og ”brænd” det af
6)   Tilsæt løgene og hvidløget og lad det stege i 2-5 min
7)   Brun kødet
8)   Tilsæt gulerod og revet ingefær
9)   Smag til med salt og peber – evt chili



Lav samosaerne
1)   Del dejen i 8 stykker
2)   Rul dem flade med en kagerulle (cirkelformet)
3)   Skær cirklen over på midten
4)   Læg fyld på halvdelen/i midten
5)   Fold dejen henover fyldet
6)   Tryk alle kanter med en gaffel
7)   Pensel med olie – kan undlades!
8)   Bag dem i ovnen ved 200 graden i 20 min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: