Dej:
600g
hvedemel
2 dl
olie
2 tsk groft
salt
2 dl vand
Sådan gør
du:
1) Bland mel, olie, salt og vand godt
sammen
2) Lad dejen hvile 15 min
Fyld:
300 g kartofler
1 løg
1 fed
hvidløg
1 spsk olie
½ tsk
spidskommen eller karry
¼ tsk chili
2 tsk revet
ingefær
100 g ærter
Salt og
peber
Sådan gør
du:
1) Skræl kartoflerne og skær dem i små
stykker
2) Kom kartofler og vand i gryden
3) Kog kartoflerne i 15 min
4) Pil og hak løget
5) Kom olie i en gryde
6) Tilsæt spidskommen/karry
7) Pres hvidløget og kom det i gryden
8) Kom løget i og steg det i 2 min
9) Tilsæt kartofler og mos dem med en
gaffel
10) Riv ingefæren og kom det i gryden
11) Kom chili, ærter og salt og peber i
Lav
samosaerne
1) Del dejen i 8 stykker
2) Rul dem flade med en kagerulle
(cirkelformet)
3) Skær cirklen over på midten
4) Læg fyld på halvdelen/i midten
5) Fold dejen henover fyldet
6) Tryk alle kanter med en gaffel
7) Pensel med olie – kan undlades!
8) Bag dem i ovnen ved 200 graden i 20
min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: