mandag den 24. oktober 2011

Samosas

Dej:
600g hvedemel
2 dl  olie
2 tsk groft salt
2 dl vand

Sådan gør du:
1)   Bland mel, olie, salt og vand godt sammen
2)   Lad dejen hvile 15 min

Fyld:
300 g kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
½ tsk spidskommen eller karry
¼ tsk chili
2 tsk revet ingefær
100 g ærter
Salt og peber

Sådan gør du:
1)   Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker
2)   Kom kartofler og vand i gryden
3)   Kog kartoflerne i 15 min
4)   Pil og hak løget
5)   Kom olie i en gryde
6)   Tilsæt spidskommen/karry
7)   Pres hvidløget og kom det i gryden
8)   Kom løget i og steg det i 2 min
9)   Tilsæt kartofler og mos dem med en gaffel
10)  Riv ingefæren og kom det i gryden
11)  Kom chili, ærter og salt og peber i

Lav samosaerne
1)   Del dejen i 8 stykker
2)   Rul dem flade med en kagerulle (cirkelformet)
3)   Skær cirklen over på midten
4)   Læg fyld på halvdelen/i midten
5)   Fold dejen henover fyldet
6)   Tryk alle kanter med en gaffel
7)   Pensel med olie – kan undlades!
8)   Bag dem i ovnen ved 200 graden i 20 min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: