fredag den 28. oktober 2011

Luciabrød

75 g smør
1 ½ dl mælk
25 g gær
1 tsk sukker
½ tsk safran eller gurkemeje
1 æg
½ tsk salt
350 g mel

Rosiner

Sådan gør du:
1)   Smelt smørret i en gryde
2)   Når det er smeltet tilsættes mælken
3)   Kom smør/mælkeblandingen op i en skål
4)   Opløs gæren
5)   Kom sukker, safran/ gurkemeje, æg og salt i
6)   Kom melet i lidt ad gangen
7)   Ælt dejen 100 gange
8)   Del dejen i 12 stykker
9)   Tril hvert stykke til en pølse og form dem som et ”S”
10)            Læg brødet på en plade pynt evt en rosiner
11)            Lad brødene hæve i 15 min
12)            Pensel brødene med æg
13)            Bag dem i 12 min ved 200 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: