fredag den 28. oktober 2011

Kartoffeljordskokkesuppe med ristede kammuslinger

500 g kartofler
500 g jordskokker
6 dl hønsebouillon
1 dl fløde
3 dl mælk

8 store kammuslinger
olie til stegning
1 hakket fed hvidløg
salt og peber

Crotons
4 skiver daggammelt brød
olie til stegning
salt

Persillepesto
1 bundt persille
1/4 fed hvidløg
1/2 dl olie
1 spsk ristede pinjekerner
1 spsk parmesan
lidt citron

Sådan gør du:
Suppen
  1. Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i tern
  2. Kog dem i hønsebouillon og mælk i 20 min
  3. Blend det til en cremet suppe
  4. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber
Crotons
sådan gør du:
  1. Skær brødet i små tern 
  2. Kom olie på en pande og steg dem sprøde og gyldne
  3. Drys lidt salt på
Persillepesto
Sådan gør du:
  1. Blend alle ingredienserne godt 
  2. Smag til med salt
Kammuslingerne
Sådan gør du:
  1. Dup dem køkkenrulle så de er helt tørre
  2. Varm olie og hvidløg op
  3. Steg dem 1-2 min på hver side til de er gydne
  4. Drys med salt
Server suppen potionsanrette med lidt suppe, kammuslinger i skiver  pyntet med lidt persillepesto og crotons

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: