fredag den 28. oktober 2011

Julekage figurer

150 g smør
1,5 dl sirup
1,5 dl sukker
1,5 dl farin
1,5 dl fløde (”kaffefløde”)
2 ts stødt ingefær
2 ts stødt nellike
1 ss kanel
1ss natron
ca. 600 g hvedemel
flormelis og vand til glasur


Sådan gør du: 
1.      Lun smør og sirup i en gryde, så smørret smelter
2.      Hæld det i dejfadet
3.      Tilsæt alle ingredienserne, men hold lidt mel tilbage
4.      Ælt så meget mel i, som dejen kan tage - dejen er lidt klistret at arbejde med
5.      Lad dejen hvile - gerne ved stuetemperatur til næste dag
6.      Rul dejen ud (i ca ½ cm tykkelse). Kom lidt mel på bordet, inden du ruller dejen ud.
7.       Tænd ovnen
8.      Udstik kagefigurer af dejen og læg dem på bagepapir på en plade
9.      Bag kagerne ved 200 grader ca 6-7 minutter
10.  Afkøl kagerne på en rist
11.  Pynt kagerne med glasur 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: