søndag den 23. oktober 2011

Chili con carne

1 løg
2 fed hvidløg
1-2 chilier
1/2 peberfrugt
1 gulerod
250 g hakket oksekød
1 spsk olie
1 dåse kidneybønner
1 dåse hakkede tomater
½ tsk spidkommen
½ tsk oregano
¼ tsk kanel
1 laurbærblad
½ tsk salt
5 kværn peber

Sådan gør du:
1)      Pil og hak løget
2)      Pil hvidløget og pres det med en hvidløgspresser.
3)      Flæk chilierne og skrab kernerne ud. Hak dem i små tern
4)      Skrab kernerne ud af peberfrugten og skær den i tern
5)      Skræl guleroden og riv den på et rivejern
6)      Kom olie i gryden og steg løget i ca 3 min
7)      Tilsæt kød og hvidløg og lad det stege til kødet er brunt
8)      Tilsæt chili, peberfrugt, gulerod og hakkede tomater og lad det simre i 10 min
9)      Åbn dåsen med kidneybønner og hæld dem i en si, så vandet løber fra.
10)  Tilsæt krydderier og bønner til retten. Lad det koge i 20 min.
11)  Smag til med salt og peber

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: