søndag den 23. oktober 2011

Fynsk brunsviger

Dej
350 g mel
25 g smør
25 g gær
2 dl mælk
1 tsk kardemomme
¼ tsk salt

Fyld
100 g smør
150 g brun farin
2 spsk sirup
1 spsk kagecremepulver

Sådan gør du
1)    Smelt smørret i en gryde, når det er smeltet tilsættes mælken
2)   Blandingen skal være lunken
3)   Kom gæren op i en skål og tilsæt mælkeblandingen
4)   Rør gæren ud
5)   Kom kardemomme og salt i
6)   Kom melet i lidt adgangen
7)   Ælt dejen 100 gange
8)   Tril dejen til en kugle og rul den ud til den har en diameter på 30 cm
9)   Lad det hæve i 15 min
10) Kom smør, farin og sirup i en gryde og lad det smelte
11)  Tilsæt kagecremen
12) Prik med fingrene nogle huller i dejen
13) Fordel fyldet på dejen pas på at det ikke flyder ud over kanten
14) Bag kagen i 15 min ved 225 grader
15) Pynt med "Matador mix"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: