fredag den 28. oktober 2011

Flødeboller

250 g marcipan
150 g sukker
½ dl vand
75 g past. æggehvider
125 g mørk overtræk eller hvid chokolade

Sådan gør du:
Marcipanbunde
1)   rul marcipanen  til en pølse, så den ca har en diameter på 2 cm
2)   Skær marcipanen i skriver – ca 30 stk
3)   Læg skriverne på en bageplade
4)   Bag marcipanen i 5 min ved 200 grader
Guf
1)   Æggehviderne piskes let
2)   Sukker og vand koges i en gryde i 2 min
3)   Kom sukkermassen langsomt i, imens du pisker – pisk massen i ca 5 min
4)   Kom guffen i en pose
5)   Klip et LILLE hul i posen, så du kan trykke guffen ud
6)   Kom lidt guf på hver marcipanbund
7)   Bag dem i ovnen i 3 min ved 200 grader, det er vigtigt at du holder øje med dem, da de ikke må blive brune!
8)   Lad dem køle af
9)   Smelt chokoladen over et vandbad
10)            Pensel chokoladen forsigtigt på

Vandbad
1 lille gryde med 3 dl vand bringes i kog.
Kom chokoladen op i en lille stålskål, sæt skålen op i gryden som et låg.  Lad chokoladen smelte.

Ekstra
2 tsk lakridspulver
Tilsæt lidt smag til guffen fx hindbærsaft eller rabarbersaft
Drys pynt (frysetørrede hindbær, kokos, krymmel mm) på efter du har penslet chokolade på
Andre bunde fx vafler, kiks, hjemmebagte tynde småkager


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: