mandag den 24. oktober 2011

Gulerodssuppe

4 spsk. olivenolie
2 tsk. revet frisk ingefær
Fint revet skal af en appelsin
4 fed hvidløg pillet og revet
250 g skrællede kartofler
8 skrællede gulerødder
2 dl vand
1,5 l grønsagsbouillon
Salt & peber
Evt. chili, spidskommen eller fennikelfrø

Sådan gør du:
1)      Skræl kartofler og gulerødder
2)      Skær dem i små tern
3)      Lun olivenolie i en gryde, tilsæt ingefær og appelsinskal samt hvidløg  alle tre ingredienser revet fint
4)      Tilsæt efter ca. 1 minut kartofler og gulerødder, efter endnu et minut tilsættes ca. 2 dl vand.
5)      Det hele koger i ca. 5 minutter, hvorefter grønsagsbouillonen tilsættes.
6)      Lad det koge i 20 min
7)      Blend suppen, og smag til med salt og peber.
8)      Ønskes en mere karakteristisk suppe kan de nævnte krydderier tilsættes samtidig med ingefær og appelsinskal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: